En la situació actual, en la que la lluita activa contra el canvi climàtic a través de la reducció de gasos contaminants constituïx un dels grans objectius de les grans empreses energètiques, és fa molt necessari també el desenrotllament d’un procés d’adaptació al canvi climàtic. Esta és una de les màximes pels que aposta Iberdrola. En este sentit, la companyia ha desenrotllat una destacada estratègia en la lluita contra el canvi climàtic. Esta s’ha fonamentat en un important desenrotllament dels energies renovables --eòlica terrestre i marina, solar i hidroelèctrica--, així com de la tecnologia de producció tèrmica ambientalment més eficient --els centrals de cicle combinat de gas natural--. Esta aposta ha donat lloc a una estructura de producció que permet a l’empresa adoptar els compromisos necessaris i mantindre’s entre les grans firmes energètiques amb menors emissions de CO2 per GWh produït.

La posada en marxa d’esta estratègia es sosté en quatre eixos bàsics. En este sentit, Iberdrola recolza un objectiu ambiciós i global de reducció d’emissions i, com a companyia elèctrica, està preparada per a contribuir a que és complisca. Per això, l’empresa propossa un mix energètic efectiu, bassat en els energies renovables, com son la tèrmica eficient i la nuclear. En este sentit, advoca per un mercat global d’emissions, integrat i equitatiu. Com assenyalen els responsables de la companyia “és necessari avançar cap a un senyal de preu de CO2 que cobrisca tots els sectors de l’economia, dotar d’incentius a la descarbonització des d’un punt de vista tecnològicament neutre i que afavorisca la integració dels fonts d’energia més eficients. En este sentit, seria convenient eliminar els subsidis que afavorisquen les tecnologies de generació d’emissions”.

En esta línia, la firma energètica recolça una reforma a fons del sistema actual de finançament als països en desenrotllament, el Mecanisme de Desenrotllament Net (MDL), per a evitar les distorsions provocades com a conseqüència una concentració de fons destinats a determinats països.

A mes, per a poder dur a terme estos programes, Iberdrola considera fonamental l’existència de polítiques oficials i reguladores que faciliten l’abast dels objectius.

programa d’adaptació

Així mateix, amb la finalitat de minimitzar l’impacte mediambiental de les seues activitats, la companyia ha desenrotllat un programa d’adaptació al canvi climàtic per al que hi ha possat en marxa diverses accions. La primera d’elles consistix en apostar pels principis de bona regulació, que és fonamenten en la proporcionalitat, eficàcia, eficiència, responsabilitat, independència, coherència, credibilitat, i, finalment, transparència i claredat.

En esta línia d’acció i com a rúbrica del seu compromís mediambiental, la firma aposta per desenrotllar estudis de la seguretat de les centrals i instal·lacions, així com a mesures de prevenció, tots ells inclosos en els seus sistemes de gestió ambiental. H

La companyia recolza un objectiu global de reducció d’emissions