Iberdrola s’ha convertit en la primera organització que obté el certificat de Huella Ambiental Corporativa d’AENOR, d’acord amb l’especificació tècnica internacional ISO/TS 14072 sobre Gestió ambiental-Avaluació del cicle de vida-Requisits i directrius per a l’avaluació del cicle de vida organitzacional.

Esta verificació acredita que Iberdrola ha calculat i identificat tots els impactes ambientals derivats de totes les seues activitats, tant a Espanya com en els seus filials i participades en el món amb l’objectiu de millorar-los i reduir-los. L’obtenció d’este certificat s’emmarca, a més, dins del compromís del grup amb els Objectius de Desenrotllament Sostenible (ODS) de l’ONU, especialment amb el número 7 —energia assequible i no contaminant— i el número 13 —acció pel clima—.

L’objectiu d’esta verificació per una tercera part independent i reconeguda és assegurar, de forma objectiva, la precisió i integritat de la informació. Per a concedir este certificat, AENOR ha observat 18 impactes ambientals durant l’exercici analitzat, com el comportament davant del canvi climàtic, l’esgotament de combustibles fòssils o els derivats del consum d’aigua, entre altres.

El càlcul de la Huella Ambiental Corporativa s’ha realitzat des d’una perspectiva de cicle de vida, és a dir, considerant no sols les afeccions directes sinó també les indirectes sobre les quals té influència, com amb els seus proveïdors.