Iberdrola ha ampliat les possibilitats de triar com i quan consumir electricitat, permetent als seus clients seleccionar l’origen de l’energia verda que consumixen. Així, a través d’Energy Wallet, i amb caràcter pioner a Espanya, es podrà seleccionar de quina planta renovable —parc eòlic o central hidroelèctrica— es vol que genere l’electricitat contractada.

L’energia produïda per aquestes plantes és 100% renovable i compta amb Garanties d’Origen (GdOs), emeses per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). A més, el procés de traçabilitat fins a la instal·lació estarà certificat per l’acreditadora independent AENOR.

Les plantes renovables de què es podrà triar la compra de paquets d’energia renovable, de moment un total de dotze, són els parcs eòlics de Dueñas, a Palència; Venzo, a Cadis; Savalla, a Tarragona; Nogueira, a Orense; i Esparta-I, a Saragossa; així com les plantes hidroelèctriques de Tranco del Lobo y Bosque, a Albacete; Soto Albúrez, a Palència; Norias, en La Rioja; Portlux, a València; Palomarejo, a Toledo i Labastida, en Álava.

A través de la web d’Iberdrola, el client podrà identificar el tipus de planta renovable, el seu nom, la ubicació, les emissions de CO2 que evita i l’energia que ja han reservat els clients. La iniciativa, com diuen des de l’empresa, situa al consumidor al centre de la innovació tecnològica i contribueix a fer-lo partícip del canvi cap a un model energètic net i sostenible.