+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

La inversió en el projecte puja a uns 1.400 milions d’euros

Iberdrola posa en marxa el parc eòlic marí de Wikinger a Alemanya

Subministrarà energia renovable a 350.000 llars alemanyes

 

Wikinger aporta 350 megawats (MW) de capacitat al sistema energètic. - MEDITERRÁNEO

R. D.
10/01/2018

Iberdrola ha connectat a la xarxa elèctrica alemanya el seu parc eòlic marí de Wikinger, instal·lació construïda durant els últims 18 mesos en aigües del mar Bàltic.

Gràcies a esta fita, Wikinger aporta 350 megawats (MW) de capacitat al sistema, capaços de subministrar energia renovable a uns 350.000 llars, el consum dels quals equival a més del 20% de la demanda d’energia de l’estat de Mecklemburgo-Pomerania Occidental, on està situat el parc.

Iberdrola ha complit amb els exigents terminis previstos en la construcció de Wikinger, gràcies a l’extraordinari equip multidisciplinari i multinacional de la companyia, fermament compromés amb el projecte, i a la col·laboració de tots els seus proveïdors i contractistes. Per a això, ha hagut de superar els reptes tecnològics propis d’este tipus d’obres i les dificultats derivades de les condicions meteorològiques extremes del mar Bàltic durant els mesos de tardor i hivern.

INVERSIÓ / El parc de Wikinger és el primer projecte marí que Iberdrola executa en solitari i compta amb una inversió pròxima als 1.400 milions d’euros que permetran evitar l’emissió a l’atmosfera de quasi 600.000 tones de CO2 a l’any.

L’energia eòlica marina és una de les claus del creixement d’Iberdrola, sector en què està escometent fortes inversions en Regne Unit, Alemanya i França, principalment.