Iberdrola continua afermant la seua presència en el sector de l’energia eòlica marina. En concret, acaba de tancar un acord per a adquirir la totalitat de les accions de la societat Ailes Marines, companyia responsable del desenvolupament, construcció, instal·lació i operació del parc eòlic marí de la badia de Saint-Brieuc a França.

Mitjançant aquesta operació la companyia persegueix donar un impuls a aquest projecte eòlic marí, la construcció del qual començarà en 2021 i que els seus 496 megavats (MW) de potència està previst que entren en operació en 2023, generant energia neta suficient per a satisfer el consum d’electricitat d’unes 835.000 persones.

Situat a Bretanya, a uns 16 quilòmetres de la costa, el parc de Saint-Brieuc requerirà una inversió global de quasi 2.500 milions d’euros. Comptarà amb 62 turbines de Siemens Gamesa, de 8 MW de potència unitària, que s’estendran sobre una superfície de 75 quilòmetres quadrats. Els aerogeneradors tindran una altura total de 207 metres. Saint-Brieuc és un projecte clau per a la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic que duu a terme el govern francés.