Iberdrola ha sigut reconeguda amb el Premi Europeu de Medi Ambient en la seua secció espanyola gràcies a la seua gestió mediambiental en l’àmbit de la gran empresa. El president de la companyia, Ignacio Galán, va rebre ahir de mans de Sa Majestat el Rei Felip VI este reconeixement que certifica la determinació del grup d’incorporar en les seues decisions empresarials els resultats del seu sistema de gestió ambiental, basats, entre altres elements, en el càlcul de la seua empremta ambiental corporativa, en línia amb el compliment dels Objectius de Desenrotllament Sostenible (ODS) de l’agenda de Nacions Unides per a 2030.

Durant l’esdeveniment, Galán va afirmar que, «el món de hui necessita empreses responsables, que vegen l’atenció del medi ambient no com un problema, sinó com una via per a la creació de riquesa i ocupació». En este sentit, el president d’Iberdrola va explicar als assistents com han integrat plenament la gestió mediambiental en la seua estratègia, fins a convertir-se en un referent internacional. «El nostre model, comú per a tot el grup, es basa en dos elements essencials: la plena incorporació dels ODS de Nacions Unides i un complex sistema de mesurament de la nostra empremta ambiental corporativa, en la certificació del qual vam ser pioners dins del sector energètic», va precisar Galán.

TREBALL CONSTANT / Iberdrola ha incorporat fins ara a la seua estratègia el compliment dels ODS. Se centra en els objectius número 7 —energia assequible i no contaminant— i 13 —acció pel clima—, si bé contribuïx de forma notable a l’èxit de la resta de metes.

La companyia mesura a més la seua empremta ambiental amb un triple objectiu: analitzar el cicle de vida de tota la seua activitat per a identificar impactes i prioritzar accions per a la seua mitigació; minimitzar els riscos ambientals i optimitzar les oportunitats per mitjà de l’ús d’una metodologia comuna per a tot el grup; i, finalment, reforçar la transparència i la comunicació amb els seus grups d’interés.

Finalment, cal recordar que l’empresa es va convertir en 2017 en la primera organització a obtindre el certificat d’empremta ambiental corporativa d’AENOR, d’acord amb l’especificació tècnica internacional ISO/TS 14072 sobre gestió ambiental.