Iberdrola preveu posar en marxa 2.000 nous megawats (MW) de potència fotovoltaica i eòlica a Extremadura fins a 2022, la qual cosa situarà a aquesta comunitat en el centre de la seua estratègia renovable a Europa. Així ho va anunciar el president del grup, Ignacio Galán, durant l’acte de posada de la primera pedra i instal·lació del panell inaugural de la planta fotovoltaica Núñez de Balboa, en Usagre (Badajoz).

Dels nous projectes en la comunitat, alguns es troben ja en avançat estat de desenvolupament, com són les plantes fotovoltaiques a Càceres de Ceclavín, Arenals i Camp Arañuelo I i II. La nova capacitat suposarà, a més, duplicar la potència corresponent a Iberdrola en la central nuclear d’Almaraz .

Aquesta aposta s’emmarca en el seu pla de reactivació de les energies netes a Espanya, on l’empresa invertirà 8.000 milions d’euros entre 2018 i 2022 i posarà en marxa 10.000 nous megawats fins a 2030, tal com va anunciar durant la recent actualització de Perspectives Estratègiques a Londres. «Aquest pla ens permetrà crear ocupació per a 20.000 persones, quasi 10 vegades més que les que actualment es dediquen hui a la generació tradicional en la nostra empresa», va explicar Galán. Els projectes a desenvolupar a Extremadura i en la resta d’Espanya s’emmarquen dins de les inversions globals que Iberdrola durà a terme entre 2018 i 2022 i que ascendiran a 34.000 milions d’euros.