Iberdrola trepitja l’accelerador i reforça el seu pla de mobilitat sostenible, destinant més inversions —un total de 150 milions d’euros— a intensificar el desplegament de punts de recàrrega de vehicle elèctric en els pròxims cinc anys.

L’empresa energètica espanyola ha inclòs l’electrificació del transport en la seua estratègia de transició cap a una economia *descarbonizada, basada en energies renovables i xarxes intel·ligents, i per a això accelerarà el seu pla d’instal·lació d’infraestructura de recàrrega a Espanya, principalment, i ampliarà les seues actuacions a altres mercats on opera, com és el cas del Regne Unit, Portugal i Itàlia.

Així, el nou pla de mobilitat sostenible preveu el desplegament de prop de 150.000 punts de recàrrega per a vehicle elèctric —multiplica per sis el pla inicial—, tant en llars, com en empreses, així com en via urbana, en ciutats i en les principals carreteres i autovies en els pròxims cinc anys. El desenvolupament de la infraestructura en via pública respondrà a les necessitats de recàrrega elèctrica, atesos els sistemes de predicció de la companyia i la xarxa principal de carreteres i autovies a Espanya.

Sobre la base d’això, Iberdrola apostarà pel desplegament de carregadors de càrrega ràpida i posarà a disposició estacions ultres-ràpides (350 kW) cada 200 quilòmetres, súper ràpides (150 kW) cada 100 quilòmetres i ràpides (50 kW), cada 50 quilòmetres. Els usuaris de cotxe elèctric que usen la infraestructura de mobilitat sostenible d’Iberdrola recarreguen amb energia 100% verd, provinent de fonts de generació neta que compten amb certificats de garantia d’origen renovable (GdO). «El procés de descarbonització de la nostra economia no és només una qüestió del sector energètic, sinó que requereix de la participació i el compromís de tots els sectors emissors, especialment del transport, que pot contribuir de manera determinant a la reducció de la contaminació de les nostres ciutats», explica Luis Buil, responsable global d’Smart Mobility d’Iberdrola. «Per aquest motiu, hem revisat el nostre pla inicial i hem apostat per treballar en un marc d’actuació més ambiciós, en termes d’inversió i capacitat de la infraestructura, per a continuar donant resposta al creixement exponencial que preveiem registre la mobilitat elèctrica a partir d’enguany», apunta.