L’actuació econòmica, ambiental i social de les empreses està sotmesa a l’escrutini d’un gran nombre d’agències especialitzades. L’anàlisi d’eixes actuacions es reflectix, molt sovint, en la publicació d’índexs i informes específics sobre este tema.

Iberdrola ha sigut seleccionada com una de les 100 companyies més sostenibles del món, segons l’índex ‘Global 100 Most Sustainable Corporations in the World’, elaborat per la prestigiosa publicació ‘Corporate Knights’.

Este índex ha sigut presentat esta setmana amb motiu de la celebració de la reunió anual del Fòrum Econòmic Mundial, que s’està desenrotllant en Davos-Klosters (Suïssa).

Iberdrola es convertix així en l’única empresa elèctrica espanyola que forma part d’esta classificació, per a l’elaboració del qual s’han analitzat 4.608 companyies de la indústria mundial.

Entre els aspectes que valora ‘Corporate Knights’ es troben, per exemple, la transparència a l’hora de comunicar les pràctiques de sostenibilitat, els resultats econòmics i la solidesa del balanç i l’aposta per la innovació, àrea en què Iberdrola invertix anualment prop de 200 milions d’euros.

A més, l’índex ‘Global 100 Most Sustainable Corporations in the World’ també té en compte el nivell d’emissions contaminants de les empreses, el consum d’aigua i energia i la gestió de residus.

Un altre dels aspectes valorats en esta classificació mundial és la presència de dones en el Consell d’Administració i en els òrgans de direcció de les companyies. En este sentit, Iberdrola compta amb cinc conselleres en el seu màxim òrgan de gestió --més d’un 35% del total-- i totes les seues comissions consultives -comissió d’Auditoria i Supervisió del Risc, comissió de Nomenaments, comissió de Retribucions i comissió de Responsabilitat Social Corporativa-- estan presidides per dones.

Cal destacar que la empresa espanyola està present en els més prestigiosos índexs de sostenibilitat. De fet, la companyia ha sigut inclosa recentment, un any més, en l’Índex Dow Jones de Sostenibilitat (DJSI), el principal referent global per a mesurar l’aportació de les empreses al desenrotllament sostenible.

Entre els motius per a formar part d’esta classificació, destaquen les polítiques d’Iberdrola per a lluitar contra el canvi climàtic, el desenrotllament del seu capital humà, l’atenció de la biodiversitat, la implicació amb els seus grups d’interés, la gestió de la seua cadena de subministrament, l’atracció i retenció del talent i la implantació dels codis de conducta en la companyia.

MÉS RECONEIXEMENTS

L’empresa també ha obtingut recentment la màxima puntuació --100A-- en els índexs de sostenibilitat Climate Performance Leadership, conegut com a Llista A, i Climate Disclosure Leadership, que elabora anualment Carbó Disclosure Project (CDP).

El primer d’ells posa en valor l’estratègia de lluita contra el canvi climàtic de les empreses, mentres que el segon reconeix les polítiques de comunicació relacionades amb la mateixa.

En matèria de canvi climàtic, Iberdrola ha adquirit el compromís de reduir les seues emissions específiques en un 50% per a 2030 respecte als seus nivells de 2007, així com de ser neutra en carboni per a l’any 2050. H