La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural està informant els residents en zones urbà-forestals i nuclis rurals dispersos pròxims o en sòl forestal a través de xarrades per a previndre i reduir el risc d’incendi forestal, reaccionar adequadament i autoprotegir-se en cas de perill.

La localització de moltes urbanitzacions i nuclis rurals dispersos, dins o afrontant amb el mig forestal, requerix dels seus habitants actuacions i comportaments específics que permeten abordar de manera satisfactòria les situacions de risc que pogueren produir-se, ja que confluïxen vides humanes, béns materials i medi natural. En cas d’incendis forestals la protecció de vides humanes és una absoluta prioritat quant a les estratègies i protocols d’actuació.

La demanda d’estes xarrades, que es poden sol·licitar en el telèfon 96 124 70 02 de la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals, s’ha incrementat després del greu incendi de Portugal, de Doñana i de la Serra de Calderona. La conselleria ha contactat amb 44 ajuntaments de Castelló, València i Alacant per programar dates.