Fins el 28 d’octubre es pot visitar al Centre d’Interpretació del Parc Natural de la Serra d’Espadà, a Eslida, una exposició fotogràfica per conéixer l’avifauna del nostre entorn i la problemàtica que han d’afrontar cada any milers d’aus en el seu viatge des de les àrees de reproducció a les d’hivernada.

Organitzada per Naturhide, amb el recolzament dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana, la mostra consta d’una sèrie d’instantànies captades pels socis d’aquesta associació sense ànim de lucre, fotografies que ja han estat exposades amb gran èxit en les següents localitats: Pedralba, Casinos, Rafelbunyol, Puçol, Chelva, Almenara o La Yesa, entre d’altres.

En el marc de la XVI Trobada dels pobles del Parc Natural de la Serra d’Espadà, i dins de les activitats programades d’esta cita, es va inaugurar la present exposició itinerant el passat 29 de setembre al Museu Etnogràfic de Tales per després traslladar-se a la seu del PN que és on ara es pot visitar de 9.00 a 14.00 hores.

Acompanyant a l’exposició es disposa així mateix d’informació del Projecte LIFE Volar-Viure-Viatjar, un refugi segur per a les aus silvestres, dedicada al fenomen de la migració i la seua problemàtica. Cada any, milions d’aus viatgen entre les seues àrees d’hivernada i reproducció. No obstant això, moltes d’elles no poden completar este viatge de supervivència per diferents motius. A través d’este projecte es desvetlla la proesa que realitzen les aus migratòries, des de les adaptacions necessàries, passant per les rutes migratòries i la importància dels hàbitats de destinació i de les àrees de descans.