Un jove exemplar de mascarell, de quasi dos quilos de pes, va ser rescatat pels tècnics de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural i del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre La Granja d’El Saler. L’animal, a qui van arreplegar a Benicàssim, es trobava molt dèbil, a causa de les ferides provocades per l’ham que havia ingerit, atret per l’enceball d’un peix, per la qual cosa els tècnics van decidir que era necessària una intervenció amb caràcter d’urgència.

Membres del departament de Veterinària de la Fundació Oceanogràfic de València van poder extraure-li amb èxit l’ham per mitjà d’una endoscocpia, una tècnica quirúrgica no invasiva, més avançada i alternativa que facilita la recuperació de l’animal, ja que no haurà de cicatritzar.

Després de la intervenció, l’au convalescent ha sigut traslladada a La Granja per al tractament de les seues ferides. En el moment de la seua recuperació completa els responsables del centre s’encarregaran de tornar-ho al seu medi natural, segons el procedir habitual en estos casos.

AUS MIGRANTS / Els mascarells, junt amb els cormorans, les gavines rialleres, la calàbria xic, la baldriga cendrosa o els pagalos, són algunes de les aus que busquen refugi en el litoral de la Comunitat Valenciana, sobretot en l’època hivernal. En total, existixen 19 espècies d’aus marines que trien esta zona per a passar una bona temporada.