+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

CREARaN UN REGISTRE DEMPRESES FORESTALS

Invertiran més de 66 milions d’euros en 5 anys en els boscos valencians

Una bona part d’esta inversió procedirà de fons europeus Feder

 

CASTELLÓ
04/01/2017

La Generalitat invertirà 66,5 milions d’euros en els boscos valencians en els pròxims cinc anys. Una bona part d’eixa inversió (49 milions d’euros) procedirà de fons europeus Feder i es destinarà a treballs de restauració d’hàbitats forestals i hàbitats singulars del medi natural. La resta (17,5 milions d’euros) forma part de les línies forestals del PDR. En total, 15,5 milions d’euros estan pressupostats dins de les línies d’ajudes a propietaris forestals i a muntanyes municipals no consorciats amb la Generalitat. Altres 2 milions d’euros es destinaran a subvencionar la redacció de plans d’ordenació forestal i plans tècnics de gestió d’àrees forestals.

A les línies d’ajudes que prepara la Generalitat podran acollir-se també les societats d’ús i gaudi de la muntanya com, per exemple, societats de caçadors i entitats de custòdia del territori, sempre que tinguen acords subscrits amb els propietaris dels predis. També està previst crear brigades per a cada una de les demarcacions forestals que realitzen tasques de gestió i manteniment de les forests d’utilitat pública.

L’objectiu del Consell és impulsar tota una sèrie de mesures socioeconòmiques entre les empreses valencianes del sector forestal. De fet, es crearà un Registre d’Empreses Forestals en què es puga consultar tota la informació disponible sobre ajudes i contractes de la Generalitat amb absoluta transparència

Una altra de les decisions adoptades ha sigut la reactivació del grup de treball d’ordenació forestal, que haurà de supervisar, entre altres assumptes, el manual d’instruccions per a la redacció d’instruments tècnics de gestió forestal. Així mateix, es traslladat ja l’esborrany de projecte de Resolució de la Direcció General de Medi Natural que modifica els annexos de l’orde per la qual es regulen els aprofitaments forestals de la Comunitat Valenciana, així com l’esborrany de l’orde sobre recol·lecció de la trufa en terrenys forestals.