Un grup de 28 xiquets/es i joves de Betxí van participar en la neteja del riu Sec al seu pas per Betxí gràcies a una jornada divertida i lúdica, on van reflexionar sobre la problemàtica d’utilitzar el riu com un abocador. Els participants en esta jornada van gaudir de l’entorn natural en una acció que du realitzant-se tres anys i te com objectiu fomentar la consciència ciutadana cap a la conservació del riu i netejar de deixalles aquest entorn natural.

Durant estos tres últims anys s’han recollit del riu i dels seus voltants residus urbans de tot tipus (des de plàstics, llandes, vidre, ferralla, cartró... a sabates, envasos de fitosanitaris, etc.) i s’han retirat altres objectes més voluminosos: para-xocs, pneumàtics, bateries de cotxe, matalassos, una banyera, parts d’ordinador i un llarg etcètera.

L’activitat de neteja del riu Sec esta organitzada per l’associació juvenil l’Espurna i es va poder realitzar gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Betxí —que sempre s’ha mostrat interessada en la preservació del medi ambient de la localitat, així com fomentar polítiques educatives per la seua posada en valor— i l’esforç desinteressat de 23 xiquets i xiquetes del grup d’Esplai de la Fundació Novessendes, i cinc joves de la Casa de Joventut l’Espurna.