L’Ajuntament de l’Alcora està ultimant els tràmits per a la contractació d’un servei d’assessorament ambiental, segons explica Samuel Falomir. L’alcalde destaca que es tracta d’una de les iniciatives acordades dins del Consell Municipal de Medi Ambient, orientades a la protecció i defensa de l’entorn urbà i rural, la millora de la qualitat de vida i l’increment de l’habitabilitat i sostenibilitat del municipi.

El suport tècnic es materialitzarà en informes, escrits i actuacions d’interés ambiental per a la capital de l’Alcalatén. Entre les actuacions a realitzar, en col·laboració amb els serveis tècnics de medi ambient del municipi, es troba l’elaboració d’un informe preliminar de situació del sòl en el qual es desenvolupa l’activitat de la estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de la localitat. També es contempla la realització d’un informe previ sobre l’estat de qualitat de les aigües subterrànies en l’àmbit i zona d’influència dels polígons industrials del terme.

Aquest estudi possibilitarà establir unes bases sòlides per a futurs treballs relacionats amb la planificació hidrològica, ja que permetrà justificar les decisions a adoptar en matèria de protecció hidrològica en el futur.

JORNADA MONOGRÀFICA // També s’organitzarà una jornada tècnica a l’any especialitzada en qualitat d’aigües superficials i subterrànies en el marc de les autoritzacions d’abocament de les pròpies empreses, dirigides als professionals industrials implantats en el terme municipal.

Una altra de les accions que s’inclou en el contracte és la redacció d’informes tècnics relacionats amb activitats empresarials dedicades a la gestió de residus industrials a l’Alcora per a poder verificar que les empreses que gestionen residus compleixen les condicions establides per la normativa vigent. Així mateix, s’oferirà assessorament tècnic a fi de verificar que les sol·licituds d’implantació de noves empreses relacionades amb l’àmbit de la gestió de residus en el terme compleixen la normativa

CURS // I en matèria d’educació ambiental dirigida al sector industrial de l’Alcora, s’organitzarà un curs de formació a l’any dirigit al personal tècnic de l’Ajuntament i de les indústries implantades en el municipi.