El conegut com a contenidor marró o de matèria orgànica arribarà a l’Alcora l’últim trimestre d’aquest any 2020. Així ho ha manifestat l’alcalde de la localitat, Samuel Falomir, qui ha explicat que, fins a la seua posada en funcionament, l’Ajuntament realitzarà campanyes informatives i de sensibilització.

El tema serà abordat en el Consell Municipal de Medi Ambient quan es puga tornar a reunir quan acabe el desconfinament i des d’on es determinaran les accions que es duran a terme.

El contenidor marró s’utilitza per a la recollida de restes orgàniques, entre altres, restes de fruita i verdura, de carn i peix, les corfes d’ou, de marisc i de fruita seca, restes d’infusions i pòsits de café, tovallons usats, paper de cuina brut o cartó amb oli i restes de menjar. També s’han de tirar en el contenidor orgànic els taps de suro, els mistos i les serradures, així com les xicotetes restes de jardineria.

ALTRES MESURES / Cal recordar que el Consell Municipal de Medi Ambient de l’Alcora, constituït ara fa un any, va aprovar abans de l’estat d’alarma el seu primer pressupost que ascendeix a 86.000 €.

Una de les accions que contemplen és la licitació d’un contracte d’assessorament mig ambiental, amb la finalitat de desenvolupar documents i informes sobre diferents assumptes: emissions a l’atmosfera des de fonts industrials, qualitat d’aigües superficials i subterrànies en l’àmbit i zona d’influència dels polígons industrials del terme municipal, gestió de residus industrials i educació ambiental dirigida al sector industrial.

Altres iniciatives que es duran a terme en matèria mediambiental són la contractació d’una EMCA per a realitzar mesuraments atmosfèrics, la col·locació d’adhesius en els contenidors per a informar sobre el tipus de residus que es pot tirar en cadascun, la realització de campanyes a través dels mitjans de comunicació locals i actuacions amb les associacions de jubilats.

Així mateix, en el pressupost s’inclou la replantació d’arbratge en aquelles vies on es considere necessari, la licitació d’un contracte de manteniment de sendes per a identificar les necessitats de manteniment i senyalització de les mateixes i la redacció d’un pla d’acció municipal d’incendis forestals (PAMIF).