El servei d’Ecoparc de Castelló funciona amb normalitat durant el confinament, encara que l’arribada de voluminosos s’ha reduït notablement. El consistori de la capital de la Plana manté com a essencial la gestió i la separació de residus, ja que «en aquests dies en què estem permanentment a casa i generem més deixalles domèstiques hem pres consciència de la importància d’aquest servei», explica el regidor de Neteja i Reciclatge de Castelló, Ignasi Garcia.

L’edil anima a «aprofitar aquest temps per a potenciar el reciclatge, buscar els espais per a introduir-lo o ampliar-lo en cada llar i ajudar al fet que les nova generacions s’acostumen a separar». Pel que respecta als voluminosos, el descens d’aquesta fracció de residus durant el mes de març ha sigut considerable. Segons les dades facilitades per l’empresa pública Reciplasa per a la ciutat de Castelló, el descens ha sigut de més de 57 tones respecte a març de 2019. Si bé l’any passat els voluminosos van superar els 206.000 quilos, al març de 2020 la xifra es situa en 148.640 quilos de voluminosos gestionat per Reciplasa procedents de la capital de la Plana.

L’Ecoparc es troba a la partida Quadra Tercera, al costat de la ronda Oest. El servei de recollida a domicili pot sol·licitar-se al 964 216 134 . El consistori recorda que està permés eixir a la via pública per a depositar els estris, però ha de fer-se en el dia i hora acordats amb el servei de recollida i sota les indicacions del personal especialitzat.