Iberdrola, mitjançant la Fundació Iberdrola España i en el marc del seu compromís per a mitigar les conseqüències de la crisi de la covid-19, ha posat en marxa una iniciativa per a elaborar 90.000 menús solidaris (1.000 cada dia durant 90 dies consecutius) que aniran destinats a persones sense recursos.

N’hi ha que recordar que la crisi del coronavirus ha deixat en el primer trimestre d’enguany la major xifra de persones registrades en l’atur des de 2013, aconseguint-se a Espanya els 1,1 milions de famílies sense recursos. Aquesta situació ha multiplicat per tres, en diverses ocasions, la demanda d’aliments en menjadors socials i parròquies que ja atenien famílies en risc d’exclusió social i pobresa.

Aquests menús, que requeriran un import total d’uns 600.000 euros, seran repartits per la Fundació Iberdrola España i estan sent preparats per cuiners habituals d’Iberdrola (contratats per Sodexo), que treballen en les cuines que té la companyia en el complex de Larraskitu (Biscaia) i al campus per a formació i innovació de la localitat de Sant Agustí de Guadalix (Madrid).

Tots aquests menjadors havien hagut de parar la seua activitat a causa de la crisi del coronavirus. Aquesta iniciativa solidària ha permés incorporar a 16 empleats de l’empresa de serveis de restauració que havien sigut inclosos en un ERTO.

Igual que fa per a Iberdrola, Sodexo aportarà l’assessorament del seu equip de nutricionistes perquè els menús siguen variats i saludables.la companyia té previst entregar 300 menús diaris a Càritas Biscaia i 700 a la Parròquia Sant Ramón Nonato, en Pont de Vallecas, que coordina cinc menjadors, encara que el nombre de menús per a cada territori s’anirà ajustant segons les necessitats que es detecten.

més PROJECTES // La Fundació Iberdrola Espanya impulsa en l’actualitat més de 40 projectes socials que compten amb un pressupost de 1,2 milions d’euros i que, centrats en ajudar a les persones més vulnerables, continuen desenvolupant-se complint les recomanacions de distanciament físic i higiene requerides per la situació de crisi sanitaria. La Fundació se suma així al compromís del grup Iberdrola que està destinant milions d’euros en material sanitari per a disposició de diverses entitats.