Els primers dies d’este mes de juliol va tindre lloc en el Centre Nacional d’Educació Ambiental (CENEAM) de Valsaín (Segòvia) el IV Simposi de Docents d’EsenRED, que va reunir les experiències de més de 80 professors.

En esta trobada es van congregar docents de les xarxes nacionals de centres d’educació ambiental que integren EsenRED; Andalusia, Astúries, Canàries, Albacete, Palència, Catalunya, La Rioja, Madrid, Múrcia, Navarra i País Basc. Castelló va estar present amb les activitats del departament de tecnologia de l’IES Politècnic. Entre altres, es va exposar una iniciativa seleccionada i finançada en la convocatòria de projectes d’innovació educativa de la Càtedra Enric Soler i Godes de Castelló i guanyadora del segon premi en el concurs de projectes de reciclatge de la Càtedra Reciplasa-UJI de Castelló

RECICLATGE / El projecte va consistir en una campanya per a promoure el reciclatge de paper en tot el centre duta a terme per l’alumnat de tecnologia del 4º de l’ESO i els seus professors.

En la primera part d’esta activitat, es va dur a terme el disseny d’una campanya informativa per mitjà de l’elaboració de pòsters sobre els avantatges de reciclar el paper, xarrades i un vídeo didàctic. Per a l’avaluació del projecte es va confeccionar una enquesta perquè l’alumnat contestara abans de començar les accions i després de finalitzar-les per a, així, comprovar el canvi produït en referència al reciclatge del paper. La segona part va ser el disseny i construcció dels contenidors per al reciclatge de paper en cada aula fets de fusta i les mesures dels quals van ser preses per l’alumnat, igual que els 35 contenidors que es van acabar amb èxit.

Durant el curs que ve es repartirà un contenidor per aula, junt amb un pòster informatiu i es realitzarà una o dos sessions informatives amb tots els materials elaborats per a això. Així mateix, es realitzarà una anàlisi de les dades una vegada per setmana, els delegats de cada grup en l’hora de tutoria faran el pesada del paper que hi ha en el contenidor i es buidarà el seu contingut en el contenidor blau del reciclatge. Amb estes dades s’elaboraren gràfiques per a estudiar l’evolució del reciclatge i per tant l’èxit de la campanya.