L’Oceanogràfic de València ha participat en el panell mundial d’experts que organitza l’Armada dels Estats Units en Santa Cruz (Califòrnia) per a debatre sobre la situació que viuen els grans mamífers en els oceans i l’origen dels danys que patixen en la seua fisiologia i que els porten al seu encallament en les platges.

Andreas Fahlman i Daniel García van exposar els seus coneixements, opinió i avanços en les investigacions que es realitzen en les instal·lacions de l’aquari valencià i que són aplicables per a la millora del benestar dels animals en alta mar.

Els treballs actuals dels dos experts de la Fundació Oceanogràfic estan dirigits a analitzar els efectes que tenen les apnees durant el busseig en el metabolisme dels animals i en la seua funció cardiorespiratòria i, també, a desenrotllar models matemàtics, matèria en què és un reconegut investigador internacional Andres Fahlman, basant-se en paràmetres biològics i ambientals per a comprendre com es desencadenen els problemes fisiològics complexos que puguen ser comprovats empíricament al mig controlat.

Fahlman és responsable del departament d’Investigació de la Fundació Oceanogràfic i un dels millors especialistes del món en fisiologia del busseig en mamífers marins. És autor de més de 70 articles científics. Per la seua banda, García és director tècnic, coordinador del comité científic de la Fundació Oceanogràfic i responsable del treball en l’Àrea de Veterinària i Laboratori. Ha publicat més de 30 articles científics.

TRES NOUS ‘VEÏNS’ / I parlant de mamífers marins, des de esta mateixa setmana l’Oceanogràfic de València compta amb tres nous lleons marins que van donar a llum les mares Selkie, Morena i Ana entre l’última setmana de juliol i la primera d’agost, en un part en què no van intervindre els cuidadors i va transcórrer amb total normalitat, degut, entre altres coses, que les parteres ja tenien experiència.

En l’actualitat, els xicotets lleons marins, dos mascles i una femella, estan en el període de lactància i van creixent adequadament amb un progrés fisiològic normal i avanços d’aprenentatge de nade i jocs socials, guiats per les seues mares i els cuidadors de l’Oceanogràfic valencià.