+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

CONSERVACIÓ I DESENROTLLAMENT

L’Oceanogràfic debat sobre la producció de naturalesa hui

El biòleg Ignacio Jiménez oferix una xarrada a partir de les 18.00 hores

 

L’Oceanogràfic acollirà una conferència sobre la ‘Producció de Naturalesa’ a càrrec del biòleg Jiménez Pérez. - MEDITERRÁNEO

R. D.
14/02/2018

Este mateix dimecres, 14 de febrer, Ignacio Jiménez, director de Conservació de The Land Trust Conservation, impartirà una xarrada en l’Oceanogràfic de València, a partir de les 18.00 hores, sota el títol España, ¿líder global en producción de naturaleza?, amb l’objectiu de donar les claus per a la producció de naturalesa com a font de desenrotllament social i conservació de la naturalesa.

La Producció de Naturalesa implica una nova manera de concebre l’ús del territori, generant un cercle virtuós entre conservació i desenrotllament local en què els ecosistemes naturals amb fauna abundant servixen com a motors de noves economies en àrees rurals desfavorides. Amb este fi, es connecta la política d’àrees protegides de cada regió o país amb accions de restauració ecològica i rewilding que generen destinacions ecoturístiques i marques regionals adequadament comunicades que al seu torn permeten una transició a una nova economia adaptada a les potencialitats contemporànies.

Durant la xarrada repassarem exemples mundials on esta convergència entre conservació i desenrotllament s’està donant, amb èmfasi en l’experiència innovadora de les Estorades d’Ibera a Argentina. Finalment es reflexiona sobre les potencialitats i necessitats del paisatge rural espanyol per a ocupar un lloc de lideratge en este tipus de producció, la qual continuarà creixent en els pròxims anys en l’àmbit global.

BIOGRAFIA / Nascut a València, Ignacio Jiménez Pérez compta amb una àmplia experiència internacional en conservació. Des de 2005 treballa per a l’entitat fundada pel filantrop Douglas Tompkins que amb la seua recent donació lidera el major procés de donació de terres per a la conservació de la Història.

Jiménez és un dels creadors del terme Producció de Naturalesa, el qual inserix les àrees protegides i la restauració ecològica dins de les prioritats de desenrotllament en comunitats rurals.