Editat per la Fundació Oceanogràfic, l’Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) i Creu Roja Espanyola, el conte Ona, la tiburona y la cinta mágica de Yolanda Jover, amb il·lustracions de Quique Jover, es va presentar la setmana passada en l’aquari d’Oceans de l’Oceanogràfic de València.

L’edició del conte bilingüe

—castellà i anglés— pretén contribuir a la conscienciació social sobre la xacra que suposa el fem marí i el dany que està provocant en la fauna i flora. Els beneficis d’aquesta publicació aniran destinats a projectes de conservació de la Fundació Oceanogràfic i Creu Roja Espanyola.

Conservacionista / El conte va ser introduït per Mercedes Calabuig, patrona de la Fundació Oceanogràfic, qui va parlar de l’objectiu conservacionista d’aquesta edició, mentres que el director d’Aimplas, José Antonio Costa, va explicar la labor del centre tecnològic que representa i el valor dels plàstics i la importància del seu reciclatge. Per la seua banda, el vicepresident de la Creu Roja, Juan José Collado, va parlar sobre els projectes de medi ambient de l’organització i, finalment, el president del Gremi de Llibreters de València, Nacho Larraz, va posar en valor la lectura i el fet de compartir-la.

El departament d’Educació de l’Oceanogràfic, de la Ciutat dels Arts i els Ciències, va dirigir un taller de treball sobre reciclatge amb l’alumnat —molt participatiu— del col·legi públic Ausias March de Natzaret, després que l’autora del conte, Yolanda Jover, resumira l’aventura dels taurons contra els fems marins i compartira la lectura d’un paràgraf amb tres xiquets.

Finalment, Laura López, del departament d’Oceans, que treballa diàriament amb taurons —més de 100 en totes les instal·lacions del centre— va compartir les seues experiències amb els animals i va ensenyar mostres biològiques.