Impulsada per la Generalitat Valenciana, el passat 28 de setembre es va celebrar la Nit Europea de la Investigació Valenciana, que va tindre lloc de forma simultània en moltes ciutats d’Europa i al que es va sumar La Ciutat dels Arts i els Ciències amb l’Oceanogràfic i el Museu dels Ciències.

L’Oceanogràfic va formar part d’esta nit tan especial amb una sèrie d’activitats organitzades per la Fundació Oceanogràfic i el departament d’Educació, plantejades per a donar a conéixer les diferents línies d’investigació, educació i conservació, que s’estan realitzant, però des d’una dinàmica, que van permetre que la visites resultaren amenes al mateix temps que informatives per als participants.

Dirigides a públic familiar, acompanyat de xiquets entre 6 i 14 anys, excepte una d’elles dirigida per als més peques, de 5 a 7 anys, cada grup va ser acompanyat amb una persona que els va fer de guia en cada activitat, perquè esta fora el més interactiva possible. A través d’un recorregut pels principals aquaris de l’Oceanogràfic, es van donar a conéixer característiques i curiositats dels animals observats. La visita guiada junt amb els seus investigadors va permetre també conéixer el que es realitza des de la Fundació Oceanogràfic en la salut dels oceans, així com una visita a l’ARCA del mar, Àrea de Recuperació i Conservació d’animals del mar coneguda com «l’hospital del mar».