L’Oceanogràfic de València té un nou resident. Es tracta d’una cria mascle de beluga que va nàixer després de 500 dies de gestació i 11 hores de part. Yulka, la femella beluga de 20 anys ha sigut la mare de la nova criatura. El part es va desenrotllar sense complicacions i la cria immediatament va nadar cap a la superfície per a realitzar el seu primer respir. Durant la seua primera setmana de vida, la mare s’ha mostrat molt protectora amb la cria, tot i que encara no li alleta, per la qual cosa l’equip veterinari s’està fent càrrec de l’alimentació requerida. La llet artificial de beluga, empleada de forma habitual en cetacis, està sent l’aliment de la cria cada dos hores. Este règim alimentari és intens i requerix la cooperació tant de veterinaris com de cuidadors, els quals realitzen torns de vigilància 24 hores.

Daniel García, director tècnic de l’Àrea de Veterinària de l’Oceanogràfic explica que, «el naixement de la xicoteta beluga ha sigut molt emocionant. No obstant això, som conscients que estos cetacis són molt vulnerables durant el seu primer any de vida». De moment, mare i cria romandran en una piscina mèdica no exposada al públic.

Estes setmanes, la instal·lació d’Àrtic romandrà oberta entre les 11.00 i les 13.00 hores, i les 15.00 i 17.00 hores, per a poder visitar la resta d’animals.