Recyclia gestionarà la recollida de residus d’aparells electrònics i de piles de les instal·lacions de l’ONCE, després de l’acord signat entre totes dues entitats. En concret, l’entitat mediambiental instal·larà, a través de les seues fundacions Ecopilas, Ecoasimelec i Ecolum, més de 50 contenidors per a xicotets aparells electrònics, bombetes, llums, piles i bateries en 25 centres i oficines de l’ONCE.

L’acord també contempla posar a la disposició de l’ONCE les plataformes de gestió on line de Recyclia per a realitzar sol·licituds de retirada de residus i accedir a informació detallada sobre la seua recollida, el seu emmagatzematge o el seu lliurament en la planta de reciclatge, garantint així a l’ONCE accés en tot moment a la traçabilitat dels residus.

Així mateix, Recyclia facilitarà certificats de la seua correcta gestió ambiental i subministrarà material informatiu als empleats i els usuaris dels centres de l’ONCE. A més, totes dues entitats han acordat col·laborar en la realització de campanyes de sensibilització ciutadana per a promoure els beneficis del reciclatge d’aquest tipus de residus.

Segons Jorge Íñiguez, director general adjunt de Coordinació i Recursos Humans i Generals de l’ONCE, «aquesta acció està en línia amb el compromís amb el medi ambient que hem adoptat, afavorint a més l’Economia Circular i la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle».