Abans de 2030 el 30% de vehicles a la Unió Europea seran elèctrics, i l’estalvi energètic se situarà al voltant del 35%. Això és, almenys, el que es va extreure com una de les conclusions de la jornada sobre instal·lacions de recàrrega de vehicles elèctrics organitzada pel Grau en Enginyeria Elèctrica de la Universitat Jaume I de Castelló i la Càtedra de Transformació del Model Econòmic amb la col·laboració de la Fundació f2e per a l’eficiència energètica.

En aquesta sessió, que va tindre lloc la setmana passada, també es va destacar el repte que supose l’extensió d’aquest tipus de vehicle en els próxims anys. De fet, per assumir el creixement que situï aquesta xifra del 30%, caldran entre 200.000 i 500.000 punts de recàrrega, la qual cosa tindrà un impacte econòmic important en creació d’ocupació.

L’Escola de Tecnologia i Ciències Experimentals fou l’escenari d’aquesta jornada en la qual van participar Enrique Belenguer, professor d’Enginyeria Elèctrica i director d’I+D+i de la Fundació f2e; Ignacio Pérez, responsable de desenvolupament de negoci a MyRecarga; Ruth Moya, gestor tècnic de Smart Mobility en Iberdrola i Manuel Pardo, de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial.

ALGUNES CONCLUSIONS / Berenguer va recordar que avui, la comparativa amb el motor d’explosió «afavoreix l’elèctric, amb un estalvi de 3,78€ als 100 km, si actualment comparem un mateix model de cotxe en elèctric i gasolina». També es van repassar les diferents opcions d’instal·lacions de recàrrega (IRVE) l’afecció del sector en les xarxes de distribució elèctrica de mitja i baixa tensió. Així mateix, es va incidir en l’evolució del sector a Espanya, on l’any 2017 es van vendre uns 7.000 vehicles elèctrics i en 2018, prop de 20.000 (un 0,9% del total). A Noruega la meitat dels cotxes que es venen són elèctrics i les àrees del món amb major desenvolupament del sector són Europa, la Xina i Estats Units.

Quant a les perspectives de futur, Belenguer va parlar d’incertesa sobre si les bateries actuals seran la solució tecnològica de futur, sobre la necessitat d’ajudes en l’àmbit del desenvolupament de les infraestructures necessàries i, finalment, sobre el comportament del mercat i l’impuls polític.