L’Associació de Periodistes d’Informació Ambiental (APIA) celebra el seu XII Congrés nacional els dies 15 i 16 de novembre en l’auditori Mar Rojo de l’Oceanogràfic de València sota el títol Canvi Climàtic, la notícia més urgent. Més de quaranta experts de diferents disciplines participaran en estes jornades amb l’objectiu de reflexionar sobre este fenomen sense precedents des de múltiples perspectives i analitzar com es compte el calfament global en els mitjans de comunicació.

El XII Congrés, que estarà sota la presidència de Sa Majestat el Rei Felip VI, serà inaugurat el dimecres que ve, dia 15 de novembre, pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i l’alcalde de València, Joan Ribó, junt amb la presidenta d’APIA, Clara Navío, la presidenta de la Va unir de Periodistes Valencians, Noa de la Torre i el president de la Fundació Aigües de València- Global Omnium, Eugenio Calabuig.

Després de la presentació, la conferència inaugural anirà a càrrec del director de Publicacions i investigador principal en el Worldwatch Institute, Gary T. Gardner, que donarà pas a les nou taules de debat que es van a dur a terme de manera consecutiva al llarg dels dies perquè el públic assistent puga assistir a totes elles.

Diferents òptiques / El XII Congrés d’APIA, que se celebra en paral·lel a la Conferència de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP 23) a Bonn, Alemanya, analitzarà el fenomen des d’uns quants angles i punts de vista.

La primera taula del dimecres reflexionarà sobre com periodistes i Mitjans de comunicació informen sobre el canvi climàtic, amb la presència de redactors especialitzats en la matèria, ONG i institucions acadèmiques. Continuarà amb una sessió sobre els efectes del fenomen sobre la biodiversitat, a càrrec d’investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), entre altres. La jornada seguirà amb un altre col·loqui en què es debatrà sobre els recursos hídrics i la planificació hidrològica en el context mediterrani i clima canviant i finalitzarà amb una taula per a repensar les ciutats sostenibles davant del repte del calfament global.

APIA espera que este congrés servisca per a posar en el focus de l’agenda informativa la notícia més urgent i important: el canvi climàtic.