La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, juntament amb els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada (SCRAP) de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE) Ambilamp, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolec, Ecolum, Eco-Raee’s, Ecotic i ERP, ha posat en marxa la segona edició de la campanya de sensibilització mediambiental Raeecciona.

Després de l’èxit aconseguit en la primera campanya, es torna a impulsar la recollida dels RAEE en els establiments de venda d’aquests productes. L’objectiu principal és continuar involucrant a tots els agents que intervenen en el cicle de vida d’aquests aparells, des de l’equip de distribució i comerç d’aparells elèctrics i electrònics en la Comunitat Valenciana, fins a la ciutadania en general, com a consumidora d’aquests.

En aquesta ocasió la campanya, que es mantindrà activa fins a març de 2020, va dirigida a 300 establiments de venda d’electrodomèstics distribuïts per la Comunitat Valenciana i oferirà incentius com a segells de qualitat al distribuïdor per la seua bona gestió dels RAEE, i sortejos, d’una escúter elèctrica entre les botigues participants, i de patinets elèctrics entre les persones consumidores, donant suport així la mobilitat sostenible.

L’acte de presentació de Raeecciona va tindre lloc en l’última edició d’Ecofira amb la presència del director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, entre altres.

CONVENI / Els SCRAP de RAEE mantenen un conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana per a conjuminar esforços en la gestió eficaç mediambiental dels residus d’aparells elèctrics i electrònics procedents dels punts nets i ecoparcs de la Comunitat Valenciana i aconseguir així una major sensibilització ciutadana.

Aquest conveni és el punt de partida de la campanya Raeecciona, l’eix central de la qual es basa en la corresponsabilitat dels diferents agents que intervenen en el procés de gestió dels RAEE, persones consumidores, distribuïdores, Administracions Públiques i especialment el comerç de proximitat. Cal destacar que els RAEE estan creixent a un ritme tres vegades superior al de la resta de residus domèstics i aquest tipus d’iniciatives són fonamentals per a millorar els ràtios de la seua correcta gestió.

Per a tindre més informació sobre la campanya es pot consultar la web: www.raeecciona.org