La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural impulsa junt amb diverses companyies de distribució d’electricitat mesures per a protegir les aus de possibles electrocucions.

La Conselleria ha actuat a petició de la Fiscalia Provincial de València, que al febrer de 2017 li va instar que s’iniciara un procediment d’exigència de responsabilitat mediambiental respecte a Iberdrola Distribución Eléctrica, SAU Correus i Telègrafs, Generalitat Valenciana-Retevisión Montdúver i Renfe (Adif) pel possible dany mediambiental produït en la Zona d’Especial protecció per a les aus i Àrea prioritària (ZEPA i AP), ‘Montdúver-Marjal de la Safor’. En la zona existien línies elèctriques de mitjana tensió elèctrica sense adopció de mesures per a previndre i evitar la col·lisió i electrocució de les aus.

Cal recordar que amb Xarxa Elèctrica Espanyola hi ha un conveni firmat en 2011 que empara moltes actuacions conjuntes de conservació d’espècies i espais, com el projecte de seguiment d’àguiles de panxa blanca a la província de Castelló.