+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

NOVA ACTUACIÓ

Medi Ambient vol reforçar la població de l’anguila a les terres valencianes

La Conselleria participa en una solta d’anguiles en diferents punts de la Comunitat

 

Alumnes de centres escolars van participar en aquesta iniciativa de la Conselleria al riu Serpis. - MEDITERRÁNEO

R. D.
24/01/2018

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha participat, juntament amb representants municipals i alumnes de centres escolars, en una solta d’anguiles en diferents punts del riu Serpis amb l’objectiu de reforçar la població d’aquesta espècie .

Aquesta actuació, que s’ampliarà a altres comarques de la Comunitat, pretén potenciar l’existència de poblacions d’aquesta espècie, ja que es tracta de peixos que han vist disminuïda la seua distribució per causes diverses, com la presència de preses que li impedeixen assolir els seus «frezaderos» (llocs on van a pondre) òptims, la contaminació , la destrucció dels seus hàbitats o la sobrepesca. Les anguiles alliberades al riu Serpis provenen de la piscifactoria que la conselleria té a Tuéjar, on són criades prèviament. Aquesta instal·lació rep les anguiles de la quota que els pescadors autoritzats lliuren a la conselleria i de les decomisas que es realitzen de la pesca furtiva.

REPOBLACIÓ / L’anguila europea és una espècie que tot i ser pescable, es troba en clara regressió i no s’ha aconseguit tancar el cercle per a la cria en captivitat. Per tant, es necessiten exemplars juvenils (angules) per a la cria i la seva posterior repoblació, raó per la qual els pescadors d’angula han de donar una part de les seues captures.

El Serpis és un dels principals rius angulers de la Comunitat. No obstant això, les condicions meteorològiques d’aquest any no han afavorit l’entrada d’angules des de la mar a les aigües continentals. Com a conseqüència d’això, es fa necessari reforçar les poblacions d’aquesta espècie en els principals rius del territori valencià.