Fins al moment, ja hi ha 154 ajuntaments inscrits en la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) i 110 bones pràctiques, promogudes per empreses, associacions i institucions.

Aquesta campanya de conscienciació, dirigida a sensibilitzar, tant als responsables polítics com als ciutadans, sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l’ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta, els viatges a peu, els sistemes de cotxe compartit... es desenvoluparà finalment aquest any del 16 al 22 de setembre.

Com l’organització d’activitats, tant en llocs tancats com a l’aire lliure, és complicada pels efectes del coronavirus, des de la Comissió Europea, així com des de la Coordinació nacional de la SEM, s’està posant l’accent principalment en les mesures permanents, en les activitats on line i en les bones pràctiques.

Per a conéixer més detalls d’aquest esdeveniment i veure el que fan altres països i municipis podeu visitar la web www.mobilityweek.eu/.