La Càtedra FACSA d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua de la Universitat Jaume I de Castelló, a través del Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció, ofereix una nova edició en línia del curs Estaciones de Depuració d’Aigües Residuals (EDAR): Funcionament i Explotació. La formació es dirigeix principalment a professionals, titulats universitaris i alumnat d’últim curs que desitgen adquirir coneixements pràctics, d’eficàcia i eficiència en explotació d’una EDAR.

Les sessions s’iniciaran el 9 d’abril i finalitzaran el 31 de maig. Inclouran temes teòrics acompanyats per vídeos explicatius amb un enfocament pràctic, basat en l’experiència i el coneixement dels ponents per abordar la teoria. Al final de cada tema es plantejaran qüestions i problemes per consolidar els coneixements i es proposaran activitats amb un programari de simulació mitjançant un guió de pràctiques.

La formació té com a objectius capacitar als assistents per a interpretar les diferents unitats de procés i tractaments d’una Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), incidir en l’estudi dels criteris de disseny i de control de procés i explotació més significatius, a més de donar a conèixer els problemes d’operació més habituals en aquest tipus d’instal·lacions, amb la finalitat d’estudiar les possibles solucions.