Més de 80 professors i mestres de tota la província de Castellón han participat en les últimes reunions organitzades per la Xarxa de Centres per la Sostenibilitat de Castelló, un grup de docents amb l’objectiu de coordinar, proposar i compartir experiències per tal de apropar als alumnes a la natura i de aportar recursos educatius útils.

Des del començament de l’any acadèmic ja s’han desenvolupat sis sessions virtuals i fonts de la Xarxa confirmen que està previst que es duguen a terme quatre més fins a la finalització del curs. «La idea és generar nous estímuls per als docents, mantindre’ns actius, en contacte i reivindicar les visites a les zones naturals com a llocs educatius segurs front a la actual pandèmia de coronavirus», manifesten des del col·lectiu.

Dins de la planificació periòdica anual de la Xarxa de Centres per la Sostenibilitat de Castelló ha participat com a entitat invitada l’Espai Natura de Torreblanca, amb la presentació de les seues ofertes formatives. Sonia Monferrer, tècnic de la Fundació Global Nature, s’ha encarregat de mostrar recentment les diferents alternatives per al disseny d’un programa d’educació ambiental a mida dels escolars.

Visitar un equipament és la primera opció. Fer un dia d’activitats organitzades en les instal·lacions de Torrenostra ajuda a que els alumnes tinguen contacte amb el medi: «Córrer a l’aire lliure, descobrir espècies, olorar plantes u observar pardals fa que grans i menuts desperten els seus sentits i siguen capaços d’apreciar la natura», descriu Monferrer.

Així mateix convida als castellonencs a «inscriure’s en projectes ambientals que ja estan en marxa o a crear els seus propis reptes; exemples d’això són els horts de biodiversitat o el LIFE Paludicola que treballen temes transversals dins de l’aula». Tots els docents que vulguen formar part de la Xarxa poden dirigir-se al següent correu electrònic centresxscs@gmail.com.