La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha planificat una sèrie de jornades formatives de prevenció enfront dels incendis forestals orientada al veïnat de les urbanitzacions de major risc (el que es coneix com a interfície urbana forestal) amb el propòsit d’implicar-los en la prevenció i oferir-los de la informació necessària per a ser part de la solució i no del problema en cas de foc.

El programa, amb el lema Stop al foc. Protegeix el teu habitatge i la teua urbanització, consistirà en 45 xarrades en 2019, es desplegaran per les tres províncies de la Comunitat Valenciana durant aquesta Setmana Santa i fonamentalment durant els mesos d’estiu. Seran impartides per tècnics i tècniques forestals especialistes.

La primera fase va començar ahir, 23 d’abril, a l’Ajuntament d’Alzira i va comptar amb l’assistència de la directora general de Prevenció d’Incendis, Delia Álvarez. El calendari de xarrades prosseguirà avui, dia 24, a Orba (Alacant) i el dia 25 en un municipi per determinar a la província de Castelló. La segona fase començarà el mes de juny i es realitzaran la resta de sessions en localitzacions distribuïdes per tot el territori.

L’objectiu és oferir als ciutadans que resideixen en zones pròximes al bosc una visió real de la problemàtica actual dels incendis forestals en les zones d’interfície urbana-forestal i millorar els seus hàbits.