El termini d’inscripció per a aquells ajuntament i empreses castellonenques que vulguin participar, com altres anys, en la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) 2019 ja està obert.

Des de l’any 2000, el Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) és el coordinador nacional d’aquest projecte, impulsant la participació dels diferents col·lectius socials, empreses i entitats locals en la SEM. Espanya, des de fa anys, lidera la participació de la iniciativa; l’any passat de les 2.792 ciutats europees participants 473 ciutats van ser espanyoles, amb 2.520 mesures permanents presentades.

NOU LEMA / El tema triat aquest any per la coordinadora europea està centrat en caminar i pedalar segur, i el lema és: #CaminaConNosotros. Mitjançant aquesta temàtica, la Unió Europea (UE) posa el focus en els beneficis que tenen aquestes dues formes de desplaçament per a la nostra salut, per al medi ambient i per a la nostra economia.

Així, qualsevol ajuntament, organització o empresa que vulgui adherir-se a la Setmana Europea de la Mobilitat 2019 pot fer-ho a través de la web www.mobilityweek.eu —de forma addicional serà necessari emplenar unes cartes d’adhesió que s’hauran de remetre una vegada signades; més informació en medioambiente@semanaeuropeamovilidad.es—. Enguany la SEM tindrà lloc del 16 al 22 de setembre.