El divendres, 15 de novembre, a les 18.30 hores, al Centre d’Interpretació La Bartola del Parc Natural del Desert de les Palmes es presentarà el nou mapa cartogràfic del paratge natural, obra de Pau Fuster Puig al costat de tècnics que han col·laborat en el projecte com Ferran Puig Marqués i Joan Andreu Bellés.

En un acte presentat per l’antic regidor de l’Ajuntament de Castelló Enric Porcar, tots tres explicaran com ha sigut el procès de creació i parlaran d’aquelles històries viscudes amb els habitants de les zones cartografiades, els quals els han ajudat a confeccionar punt per punt cada racó.

El mapa ha sigut editat per El Tossal Cartografies, una empresa que té l’objectiu principal d’elaborar mapes temàtics de caire excursionista i turístic. Els seus projectes contenen a més de tots els elements topogràfics propis de la representació del terreny, els elements anomenats etnogràfics i històrics, convertint al mapa en un document visual capaç de transmetre un important volum d’informació. Per tal de georeferenciar i destacar tot aquest patrimoni natural, humà i cultural, s’ha fet un estudi profund que ara es donarà a conéixer.