La Plataforma Frenem la Contaminació ha participat en la reunió de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per exposar els punts de la seua petició per un control de qualitat de l’aire a la zona Grau-Castelló. En la seua intervenció, l’ens va explicar la situació especialment sensible a la que la ciutadania es troba exposada donada la proximitat de les activitats del Polígon del Serrallo i PortCastelló i ha sol·licitat a la Comissió de Peticions que la demanda continue oberta fins que es troben solucions al problema.

Eurodiputats de diferents grups parlamentais han mostrat el seu interés per la situació i han expressat la impotància de matindre-la oberta. Aquestes intevencions han versat al voltant de la preocupació per la qualitat de l’aire però també per la manca de informació i transparència respecte les emissions.

La Comissió de Peticions, a més de mantindre oberta la petició, es dirigirà a l’estat espanyol a través de Conselleria i el Ministeri demanant que els hi faciliten la informació necessària. La Plataforma ha recalcat la importància de recollir dades més enllà de les que aporten les pròpies empreses contaminants.

«Celebrem la decisió de la Comi-ssió de Peticions de mantenir oberta la nostra Petició. Açò és un pas més en la lluita de moltes veïnes i veïns que no deixarem d’adreçar-nos a l’Ajuntament de Castelló i a la Generalitat valenciana fins saber veritablement què aire respirem», ha declarat Inés Turpin, membre de Frenem la Contaminació.