Quins són els principals beneficis de plantar arbres? Aquesta acció, aparentment singular, permet una major producció d’oxigen, purificar l’aire, formar sòls fèrtils, evitar l’erosió, mantenir els rius nets, captar aigua per als aqüífers, servir de refugi per a la fauna, reduir la temperatura del sòl... Són nombroses les propietats útils i favorables que procedeixen del simple gest de plantar un arbre i és per això que cada any, gràcies a diferents iniciatives com el Dia de l’arbre, es realitzen diverses plantacions a la província de Castelló. Fa tot just una setmana, un total de 50 alumnes del col·legi José Iturbi de Borriana planten arbres al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. El lloc escollit per a realitzar l’activitat fou l’esplanada de Carnissers on s’han col·locat 18 pins.

Nova plantació

Un grup format per 50 alumnes i tres professors del col·legi José Iturbi de Borriana van plantar exemplars de Pinus halepensis en el marge dret del riu, on hi ha una esplanada d’esbarjo amb taules i banquets de fusta i un aparcament al costat. L’activitat va comptar amb la supervisió de la guarderia rural i l’ajuda de la brigada de manteniment del Consorci riu Millars format pels ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana.

Els escolars van realitzar així mateix una ruta pel marge dret de la desembocadura del Millars, seguint un dels senders senyalitzats. D’esta manera els més menuts van conéixer la vegetació i la fauna que habita aquest entorn. Cal destacar que l’Ajuntament de Borriana ha planificat este any fins a tres jornades de plantació per a celebrar el Dia de l’Arbre al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars.