La Junta rectora del Parc Natural de la Serra d’Irta estudia introduir un servici de transport públic, sostenible i elèctric, per a evitar el deteriorament de la vegetació pròxima a la pista, com a conseqüència dels més de 40.000 vehicles de visitants que accedixen mensualment a este paratge natural, un problema que danya el benestar de la flora i la fauna local i va en contra de les directives en la lluita contra el canvi climàtic.

La directora conservadora d’este parc natural, Aurora Quero, va explicar la necessitat d’esta mesura proactiva per a protegir el medi ambient en la reunió duta a terme en el Centre d’Interpretació del parc Natural, junt amb els representants dels ajuntaments de Peníscola, Alcalà de Xivert i Santa Magdalena de Pulpís, a més de amb representants de les les agrupacions de Defensa de la Natura, així com associacions de ramaders, caçadors i agricultors.

En la trobada, a la qual també van acudir, membres de les conselleries de Educació, Investigació, Cultura i Esport i d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, del Servici provincial de Costes de Castelló i de la Diputació, es van estudiar les diferents propostes de gestió del parc per al present exercici, entre les que es troben la creació d’un centre d’informació del parc Natural, dins de l’espai protegit del terme municipal d’Alcalà de Xivert.

A més, la directora va exposar els motius principals pels quals s’ha decidit prescindir en este paratge de les papereres on els visitants depositaven els residus generats durant la seua estada en la Serra d’Irta. A partir d’ara els usuaris podran depositar els seus rebutjos en les eixides del parc Natural, on s’han col·locat contenidors de reciclatge. En este sentit, des del parc Natural s’ha sol·licitat una millora de les senyalitzacions i indicacions perquè els visitants coneguen esta nova normativa sobre el reciclatge de residus.

La junta també va aprovar la creació d’una comissió amb l’objectiu de dur a terme les aportacions necessàries dins del pla de prevenció d’incendis forestals, que ha sigut recentment actualitzat. Així mateix, es va presentar la Memòria de Gestió de l’any 2017.