El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars gestionat pels Ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana va encetar el passat mes de gener una sèrie documental de 12 capítols per a promocionar els valors ecològics, històrics, etnològics i esportius del tram baix del curs fluvial més important de la província.

El cicle d’audiovisuals emet un capítol al mes d’entre 5 i 6 minuts de durada per a promocionar aspectes concrets del paisatge protegit. El primer capítol titulat El Millars: de Gúdar a la Plana va presentar de manera genèrica el riu fent un recorregut des del seu naixement, a la serra de Gúdar, província de Terol, fins a arribar a la desembocadura entre les poblacions d’Almassora i Borriana.

La sèrie comptarà amb altres capítols dedicats específicament a la història i al present del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, els molins i els assuts, el riu a vista d’au, la vinculació històrica d’Almassora, Borriana i Vila-real amb el riu, el turisme ornitològic, els abocaments il·legals que continuen produint-se, el reg i el futur del Millars, entre altres temes. La sèrie documental compta amb l’última tecnologia de gravació com és l’ús de drons, càmeres flotants, esliders, i càmeres subaquàtiques.

Cadascun dels micro documentals s’ha dissenyat per a la seua emissió principal a través de la pàgina web www.consorciriumillars.com i també de les seues xarxes socials com Facebook, Instagram i la plataforma d’allotjaments de vídeos YouTube. Alhora la sèrie documental es distribuirà entre els principals canals de televisió local i comarcal de la Comunitat Valenciana.