La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Castelló ha obert una consulta ciutadana per a decidir quins arbres es planten en el passeig Buenavista per a substituir les palmeres afectades pel ‘picudo rojo’.

Els veïns de la capital de la Plana podran opinar sobre quina espècie plantar de les quatre que els tècnics municipals han triat per a la zona fins al 9 de maig, en el Panell de Govern Obert de la pàgina web de l’Ajuntament. La palmera washingtonia, el ficus nitida, la bahuinia i la tipuana són les varietats seleccionades, les principals característiques i fotos de les quals es poden consultar directament en l’adreça web: participa.castello.és, en la secció de Sostenibilitat.

Tal com han informat des del consistori, la palmera washingtonia és la més resistent al morrut roig roig, encara que no és immune, aconseguix una altura de 12 metres i una copa de 12. Per la seua banda, el ficus nitida aconseguix les mateixes dimensions que l’anterior espècie d’arbre, té un creixement ràpid, un fullatge atapeït i és de full perenne. Esta classe ja es troba en el passeig Buenavista, enfront de l’hotel, i també en la cèntrica plaça Huerto Sogueros. El tercer arbre proposat, la tipuana, aconseguix uns 10 metres d’altura i la copa té un perímetre de 10 u 11 metres, florix a final de primavera amb les seues característiques flors grogues. Es pot veure en el bulevard Blasco Ibáñez. Finalment, la bahuinia aconseguix entre 4 i 6 metres d’altura i la copa és d’uns dos metres, aproximadament. S’utilitza amb fins ornamentals per les seues flors, paregudes a les orquídies, que florixen als dos o tres anys d’haver-les plantat. Es poden trobar en l’avinguda del Port, enfront del parc de la Panderola del districte marítim.

Cal recordar que esta consulta pública romandrà oberta durant 15 dies i es difon també través de xarxes socials per a facilitar la participació de tota la ciutadania. H