Iberdrola ha augmentat la seua producció un 5 % durant els sis primers mesos de l’any, fins als 71.859 milions de quilovats hora (kWh), en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Este increment ha sigut impulsat, fonamentalment, pel bon comportament de la generació amb tecnologies netes, dins de l’estratègia de la companyia d’apostar per fonts d’energia no contaminants. Així, la producció hidroelèctrica d’Iberdrola ha augmentat un 61,6% respecte al primer semestre de 2015, mentres que la generació renovable s’ha incrementat un 5%. Destaca també el bon comportament de la cogeneració, que ha millorat la seua aportació un 9,8%.

A Espanya, la producció d’Iberdrola fins a juny ha crescut un 18,4% (34.155 milions de kWh) en comparació amb els sis primers mesos de l’any anterior. Especialment rellevant ha sigut el comportament de la generació hidroelèctrica: un 68,4% més. Les renovables, per la seua banda, han incrementat la seua producció en el país en un 7%. També els cicles combinats han continuat millorant, amb un 44% més de producció que en el primer semestre de 2015.

La companyia també ha registrat millores en la seua producció als Estats Units i a Brasil, amb increments del 11,9% i el 22,6%, respectivament. En el cas de Brasil ha sigut especialment rellevant l’augment de la generació amb renovables: un 60,6% més, després de la posada en marxa de nous parcs eòlics en el país.

En Regne Unit, el semestre ha estat marcat pel tancament de la planta de carbó de Longannet, d’acord al compromís de la companyia de ser neutra en carboni per a l’any 2050. Esta decisió ha tingut també reflectisc en el balanç de producció, que s’ha reduït un 25,3% en el país. En el cas de Mèxic, la generació d’Iberdrola durant el semestre ha sigut un 3,2% menor que en el mateix període de l’any anterior.

La capacitat instal·lada d’Iberdrola en tot el món és de 44.241 megawats (MW) al tancament del semestre. D’esta quantitat, quasi 26.000 MW -25.818- corresponen a energies netes: 14.739 MW de generació renovable i 11.079 MW d’hidroelèctrica.

Pel que fa a l’energia distribuïda per Iberdrola en el semestre, s’ha incrementat un 1,3% en termes globals, mentres que a Espanya s’ha mantingut estable: -1% respecte al mateix període de 2015. H