Començen les actuacions pel control de les canyes que en els últims anys han proliferat en el Barranc del Poyo mitjançant extracció, entre altres mètodes. Representants de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i Heineken España han visitat el Barranc del Poyo en Quart de Poblet per a iniciar les actuacions del Proyecto Cañaveral’ en el marc del conveni marc de col.laboració signat per la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, i el director de Relacions Coorporatives de la companyia cervessera, Jorge Paradela.

Cal dir que aquesta vegetació de caràcter invasor afecta directament a la riquesa hídrica del sòl. Un metre quadrat de canyes consumeix deu voltes més d’aigua que qualsevol altra. Paralelament a l’eliminació de canya, es va a treballar en la restauració ecològica de la zona amb espècies de ribera i en la seua protecció per a mitigar la pressió ramadera.

Amb aquest projecte es pretén restituir al medi ambient al voltant de 348 milions de litres d’aigua, equivalent a 1,5 voltes la producció de cervessa en la fábrica de Quart de Poblet. «El llit passarà d’estar ocult pels canyars a ser visibles de nou, la qual cosa suposarà una notable millora paisatgística. Es potenciaran les possibilitats d’ús d’este ecosistema i la seua capacitat d’ús públic compatible amb el respecte al medi ambient», assenyalà el director general de Medi Natural, Antoni Marzo.