El secretari autonòmic d’Agricultura i Desenrotllament Rural, Francisco Rodriguez Mulater, va participar en l’acte de reconeixement als pescadors professionals que en 2016 van entregar alguna tortuga marina per a la seua recuperació, en el que, a més, es va concedir un premi especial als tres que més exemplars van recuperar el passat any.

Les campanyes de conscienciació que es realitzen des de la Conselleria han obtingut una resposta rècord per part dels pescadors professionals de 30 embarcacions, que han entregat 72 exemplars en 2016. L’anterior màxim es va registrar en 2007, quan es van entregar 40 exemplars.

En el moment en què una tortuga marina és atrapada per les arts de pesca de manera accidental, els pescadors avisen de la seua captura a la Generalitat través del 112 o a les confraries per mitjà de les seues emissores. La Universitat de València, que coordina la Xarxa d’Encallaments de la Comunitat, activa el protocol d’arreplega de l’animal i personal del Centre de Recuperació de Fauna La Granja d’El Saler, dependent de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, els arreplega en el port. Les tortugues són traslladades posteriorment a l’ARCA del Mar de l’Oceanogràfic per a restablir-les de les seues malalties.