Recyclia, en col·laboració amb l’empresa Revertia, ha contribuït a la reutilització de 15.440 quilos d’aparells electrònics en 2018, en línia amb el marcat per la normativa sobre gestió d’aquest tipus de residus. Segons les estimacions de totes dues entitats, la reutilització d’aquest volum de residus ha evitat l’emissió de 120 tones de CO2 a l’atmosfera o, cosa que és el mateix, les emeses per un automòbil que recorreguera 726.00 quilòmetres.

Cal assenyalar a més que, des de 2015, any en què va entrar en vigor la normativa sobre reutilització d’aparells electrònics al nostre país, Recyclia i Revertia han evitat l’emissió de 476 tones de CO2, comptabilitzant la producció, distribució comercial, ús i gestió al final de la seua vida útil.

Segons indiquen totes dues entitats, els aparells més reutilitzats en 2018 han sigut, en primer lloc, ordinadors de sobretaula, portàtils i servidors, seguits de monitors i pantalles de tub. En tercer lloc, apareixen les impressores, fotocopiadores i uns altres grans aparells i, finalment, xicotets dispositius, entre ells tauletes i telèfons mòbils.

Recyclia i col·laboren des de 2015, coincidint amb l’entrada en vigor d’aquesta normativa que, actualment, obliga a reutilitzar el 4% dels dispositius informàtics i xicotets electrodomèstics i el 3% dels grans aparells elèctrics.