Recyclia ha retirat més de 300.000 quilos de cartutxos de tòner i tinta dels 22.500 contenidors per a aquest tipus de residus que ha instal·lat en 2019 al nostre país amb la iniciativa Tragatóner/Tragatinta. L’entitat, que preveu aconseguir els 40.000 contenidors en 2020, valora l’alta capil·laritat de punts de recollida aconseguida en tot el territori nacional i el volum de residus gestionat d’una mena d’aparell electrònic el reciclatge del qual és obligatori només des del 15 agost de 2018.

Tragatóner/Tragatinta és la primera iniciativa posada en marxa a Espanya per a garantir la recollida separada i el reciclatge dels cartutxos de tòner i negra, conforme a la nova normativa; a més té el suport dels 15 fabricants d’equips d’impressió més importants del mercat espanyol. En concret, els productors i majoristes adherits a aquesta iniciativa comercialitzen el 70% dels consumibles d’impressió posats en el mercat a l’any.

Des de novembre de 2018, data en la qual la iniciativa va tirar a caminar amb plena operativitat, Recyclia ha repartit més de 22.500 contenidors entre més de 6.200 empreses, organismes, distribuïdors d’equipament ofimàtic i d’impressió i entitats locals. Així mateix, l’usuari domèstic disposa d’un cercador web per a localitzar els contenidors instal·lats en llocs públics més pròxims a la seua ubicació, denominats Ecopunts.