Conscienciar als més xicotets sobre problemàtiques com la generació de residus i la importància del reciclatge d’una manera amena i divertida, utilitzant les últimes tecnologies i a través de materials totalment reciclades. És el principal objectiu de La vida de les coses, el projecte educatiu i de sensibilització ambiental que Fobesa i Fovasa, les empreses que conformen la divisió de gestió mediambiental de Grup Gimeno, acaben de posar en marxa en els col·legis de les principals localitats on presten els seus servicis en la Comunitat.

Es tracta d’una activitat itinerant dirigida a l’alumnat de primer cicle d’Educació Primària en què, a través de sis personatges animats i material didàctic d’última generació, com a realitat augmentada i una app, s’ensenya als més xicotets a voler i cuidar l’entorn per mitjà de senzilles pràctiques que poden aplicar al seu dia a dia. Per a això, els continguts s’han dividit en cinc unitats didàctiques dedicades al cicle de vida dels productes, el canvi climàtic, els residus i la seua gestió, el consum responsable i les bones pràctiques ambientals, respectivament, que protagonitzen uns divertits personatges en 3D. El projecte de divulgació, a més de visitar els col·legis, disposa d’ampli material i reptes per a desenrotllar a casa.

La ‘Reciclasse’

Durant les sessions, els tècnics especialitzats del programa transformen cada aula en una autèntica Reciclasse en la que, a través de la projecció de divertits audiovisuals, jocs interactius i la realització de tallers manuals, donen a conéixer els xiquets i xiquetes com reciclar correctament per a contribuir a la conservació del planeta.

Per a això, es dóna una nova vida a objectes tan quotidians com una llanda de refresc, un rotllo de cartó, una botella de vidre, un tap de plàstic, una bola de paper d’alumini o el cor d’una poma.

El projecte no només queda en les aules, sinó que l’objectiu és que tinga continuïtat al seu dia a dia. Per a això es complementa amb l’app gratuïta La vida de las cosas, disponible per a IOS i Android, que permet ampliar coneixements i accedir a activitats i jocs interactius en que pot participar tota la família. Divertides aventures en realitat augmentada, elements de gamificació, creatius selfies amb els protagonistes del projecte i reptes de coneixements en matèria de sostenibilitat són només alguns exemples als que el xiquets i xiquetes podran accedir des de sa casa.