En la seu de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural de la Generalitat Valenciana es desenrotlla fins hui dimecres, 25 d’octubre, una nova edició del Tree Meeting. Esta trobada, que reunix representants de 20 països dels cinc continents —entre ells Índia, República Centreafricana, Libèria, Myanmar, Estat Units, Holanda, República Txeca, Brasil i Perú—, la promouen conjuntament l’organització nord-americana Forest Trends i l’Institut Real d’Assumptes Internacional londinenc Chatham House.

Des de l’any 2012, ambdós entitats treballen amb representants oficials dels estats membres de la Unió Europea i agències oficials d’EUA per a minimitzar els alts riscos que suposa el subministrament de fusta procedent de tercers països, coordinant la implementació de reglaments de regulació del comerç de la fusta tant als Estats Units com en la Unió Europea.

Per al compliment d’estos objectius s’ha creat el Timber Regulation Enforcemente Exchange (Tree), que implica la convocatòria d’una sèrie de reunions per a compartir la informació disponible. Estes trobades es realitzen cada sis mesos amb un grup de treball de responsables governamentals. València és la primera vegada que acull esta important cita.