Coincidint amb el període de Setmana Santa i Pasqua, la campanya de prevenció d’incendis forestals en urbanitzacions ubicades en zones amb alt risc que organitza la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural de la Generalitat Valenciana ha tornat amb força.

Esta iniciativa, que porta per lema Stop al foc. Protegix la teua vivenda i la teua urbanització, té per objecte informar través de xarrades, als residents de zones urbà-forestals i nuclis rurals dispersos pròxims o en sòl forestal, com previndre i reduir el risc d’incendi forestal, a més de com reaccionar adequadament i fomentar l’autoprotecció, anticipant-se al sinistre.

La localització de moltes urbanitzacions i nuclis rurals dispersos, dins o afrontant amb el mig forestal, requerix dels seus habitants actuacions i comportaments específics que permeten abordar de manera satisfactòria les situacions de risc que pogueren produir-se, ja que confluïxen vides humanes, béns materials i medi natural. En cas d’incendis forestals la protecció de vides humanes és una absoluta prioritat quant a les estratègies i protocols d’actuació.

Dues fases

La campanya es desenrotlla en dos fases, la primera d’elles va començar el 28 de març i finalitzarà el 5 d’abril. A la província de Castelló les xarrades s’han realitzat en la urbanització Marcaolina de la localitat d’Alcalà de Xivert, ahir dimarts, 3 d’abril, i hui, dia 4, a les 17.00 hores, en la Urbanització Les Taiales a Peníscola. La segona fase comprendrà tot l’estiu, de l’1 de juny al 30 de setembre, en la que s’intensificarà la campanya amb 54 xarrades, i la previsió és que en les trobades que s’estan planificant participen la majoria de les urbanitzacions i nuclis rurals disseminats amb major potencial de risc d’incendi forestal a la Comunitat Valenciana.