El 18 de maig, en la sala d’actes de l’Edifici Gòtic de Benicarló, a les 20.00 hores, l’antropòloga, enginyera i activista ecofeminista Yayo Herrero obrirà el cicle de xarrades sobre medi ambient que APNAL-Ecologistas en Acció organitza així mateix en les localitats de Xilxes i La Sénia.

La també professora, és una de les investigadores més influents en l’àmbit ecofeminista i ecosocialista a nivell europeu. És autora de diversos llibres, tant en solitari com de forma col·lectiva, entre els que destaca La gran encrucijada. En este llibre, s’aborda el repte de parir nous paradigmes i processos de transició cap a estadis socials més democràtics, justos i sostenibles, des de la perspectiva ecosocial. Per a això, proposen sintetitzar la informació de reconegudes institucions i centres d’investigació i apuntar, a nivell global i principalment per a Espanya, relats per a les transicions amb anàlisi i propostes en múltiples camps. Els autors de l’obra, entre els que es troba Herrero, relacionen la singularitat del canvi de cicle històric amb el desbordament ecològic dels límits de la biosfera induït per patrons de desenrotllament basats en l’acumulació i el consum il·limitats.

Cal destacar que Yayo Herrero és la presidenta de la Fundació Fuhem, entitat que promou la justícia social, l’aprofundiment de la democràcia i la sostenibilitat ambiental, a través de l’activitat educativa i del treball en temes ecosociales.